rita

Jouwpagina.nl

Vakantieverhaal Wenen deel1

In 1994 besloten we dat we Wenen wel wilden bezoeken, dus we maakten plannen om Oostenrijk te bezoeken. Eerst een paar dagen Wenen en dan nog naar een ander gebied. Vlak voor de reis verscheen op teletekst een advertentie over een pension in een Oostenrijks dal. De prijs sprak ons wel aan. Voor dat geld kon je nog geen camping reserveren, dus we boekten een aantal dagen Oetztal bij Huize Anni.

We vertrokken op een dinsdag. We wilden de lange reis over twee dagen verdelen en overnachtten de eerste dag in Duitsland op Camping Pielenhofen in het Naabtal. Een leuke camping in een dal. Alleen hadden we 's nachts muizen aan ons voeteind. Eigen schuld, want we hadden de binnentent niet opgezet. De volgende dag arriveerden we na 1250 km in Wenen. We hadden camping Sud in het centrum uitgekozen om ons tentje op te zetten, maar toen we daar na een zoektocht arriveerden, bleek hij gesloten. Het alternatief werd Camping Rodaun buiten het centrum. De camping was eigenlijk een lokaal zwembad met een kampeerveldje met kleine plekken, maar voldoende voor een paar nachten. We hadden een mooi zwembad en restaurant. Het sanitair was ook keurig. Er logeerden ook wat Nederlanders, maar met name heel veel Italianen. Nabij was bovendien een supermarkt en een bus en tramhalte.

De volgende ochtend gingen we Wenen in met de tram. Eerste stop de grote Karlskirche. Daarna liepen we naar de Ringstrasse. Hier namen we de tram voor een rondje sightseeing. We zagen veel mooie gebouwen; het Staatsoperagebouw, de Votivkirche. We bezochten de schatkamer van de Hofburg en de Stephansdom. Bij het Rathaus was een filmfestival met allerlei buitenlandse eettentjes. Hier aten we 's avonds en toen gingen we naar de Prater.

Stacaravan Frankrijk

Stacaravan Frankrijk

stacaravanhuren.org/stacaravan-frankrijk.html


Stacaravan Huren

Stacaravan Huren

stacaravanhuren.org


Stacaravan huren Nederland

Stacaravan huren Nederland

stacaravanhuren.org/stacaravan-huren-nederland.html


Stacaravan Italie

Stacaravan Italie

stacaravan-italie.nl


Stacaravan Italie

Stacaravan Italie

stacaravanhuren.org/stacaravan-italie.html


Stacaravan Oostenrijk

Stacaravan Oostenrijk

stacaravanhuren.org/stacaravan-oostenrijk.html


Stacaravan te koop

Stacaravan te koop

stacaravantekoop.org(C) Jouwpagina.nl - Link aanvragen? Vragen? Opmerkingen? Contacteer deze beheerder.